Mikrodalgada donmuş pizzayla büyük bir hatalar yapıyoruz

Dondurulmuş gıdalar, hazır gıdalar ve eve teslim için hazır yemekler kesinlikle zamandan tasarruf sağlar ve yoğun ev çalışanlarının, iş günü saat 17.00’den uzun sürse bile masaya sıcak bir akşam yemeği koymalarına olanak tanır. Dengeli bir menü, çalışma yeteneği için kilit önem taşıyan sağlık bakımı olduğundan, işyerinde fazladan geçirilen saatler aile için hazırlanan lezzetli ve sağlıklı yemeklerin pahasına olmamalıdır.

Mikrodalgada dondurulmuş pizzanın lezzetli olmasının yanı sıra güvenlik açısından da, bunu yaparken hangi hataları yaptığımızı ve bunlardan nasıl kaçınacağımızı bilmek önemlidir.

Yangın riskine, yemeğin mahvolmasına veya pizzanın tadının kaybolmasına yol açan en yaygın hatalar arasında şunlar yer alır:

Karton kutuyu çıkarmayı unutuyorsunuz. Pizzanın donmuş olması ve servise ve yemeye hazır hale gelmesi için mikrodalgada sadece birkaç dakikaya ihtiyaç duyması, pizzayı kartonundan çıkarmadan fırına koyabileceğiniz anlamına gelmez. Kartonun mikrodalgada yeri yoktur, yangın tehlikesi yaratır ve tadı bozar. Dondurulmuş pizzanızı mikrodalgada pişirmek için yanlış tabağı seçmek yaygın bir hatadır.

Dondurulmuş pizzanızı mikrodalgada pişirmek için seramik, cam eşyalar ve yeniden kullanılabilir tabaklar en iyi seçenekleridir. En uygun seçim özel bir mikrodalga tepsisidir. Sık sık mikrodalgada pizza pişiriyorsanız benzer bir tava satın almak akıllıca bir karardır ve buna değer. Bir pişirme kabı seçerken mikrodalga fırında kullanıma uygun olduğunu gösteren sembolün olup olmadığına bakın.

Mikrodalga fırın için etkisiz olmasının yanı sıra sağlığa da zararlı olduğundan metal, kağıt veya strafor plakaları kullanmayın. Optimum gevreklik ve dokuya ulaşmak ve eşit ısıtma sağlamak için uygun hazırlık ve ayarlar kritik öneme sahiptir.

En sık yapılan hatalar arasında en uygun mikrodalga pizzayı seçme kurallarını bilmemekle ilgili hatalar yer alıyor. İnce hamurlu pizza, mikrodalga fırında daha eşit ve hızlı pişme eğilimindedir ve daha gevrek bir dokuya sahiptir.

Kalın kabuk, düzgün pişirilmediği takdirde az pişme riski yaratır ve bu riskleri ortadan kaldırmak ve pizzanın mükemmel şekilde pişmesini sağlamak için daha fazla dikkat ve mutfak becerisi gerektirir. Seçiminiz bol sebzeli ve çok çeşitli soslu bir pizzada kalırsa, oburluğunuz size pahalıya mal olabilir. Önceden pişirilmiş sebzeli bir pizza mikrodalga fırın için en iyisidir, böylece pizza mikrodalgada pişerken pizzanın kabuğunu nemlendirmek için çok fazla su salmazlar.

Peynir konusuna gelince, içinde çok fazla peynir bulunan pizzaları tercih etmeyin, çünkü bunlar eriyip mikrodalgada akabilir.

Mikrodalgaya uygun üst kaplama kombinasyonları şunları içerir: Margarita (domates, fesleğen, mozzarella). Pepperoni ve mantar. Barbekü tavuk.

Mikrodalgada dondurulmuş harika pizzalar için diğer ipuçları :Eşit ısıtma sağlamak ve istenmeyen tat veya kokuların üstten pizzanıza aktarılmasını önlemek için mikrodalga döner tablasını temizleyin. Mikrodalgada pizza pişirmek iki aşamalı bir işlemdir; ilk önce mikrodalganın “buz çözme” fonksiyonunu kullanarak talimatlarda belirtilen süre boyunca pizzanın buzunu çözersiniz veya belirli bir süre bulamazsanız 5-7 dakika içinde çözdürürsünüz. Ancak bundan sonra pizzayı mikrodalgada pişirmeye geçebilirsiniz. Pizzanın pişirilmesi veya mikrodalgada pişirilmesi, boyutuna ve kalınlığına bağlı olarak 3 ile 9 dakika arasında sürer. Bitmiş pizza, hala sıcakken pizza bıçağıyla bir tahta üzerinde kesilir ve pizzanın üzerindeki malzemelerin sertleşmesine yetecek kadar bir veya iki dakika soğuduktan sonra dilimler halinde servis edilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx