‘Yabancı dil eğitimi farklılaşacak’
Ankara’da Yabancı Dil Eğitimi Kalitesi Projesinin Açılışı Yapıldı
Ankara’da, Avrupa Birliği (AB), Avrupa Konseyi ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde gerçekleştirilen ‘Türkiye’de Yabancı Dil Eğitimi’nde Kalitenin Yükseltilmesi Projesi’nin açılış toplantısı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nda yapıldı. Toplantıya Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Lutfihak Alpkan, Dışişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Kemal Bozay, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Cihad Demirli, Avrupa Konseyi Demokrasi Direktörü Matjaz Gruden, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı ve Büyükelçi Thomas Hans Ossowski katıldı.
‘Çağın İhtiyaçlarına Uygun Müfredat Değişiklikleri Yapılmalı’
Bakan Yusuf Tekin, iletişimin yazılı metinler üzerinden sürdüğü 30-40 yıl öncesine kıyasla, artık iletişimde karşılıklı konuşma ve anlama becerilerinin ön plana çıktığını belirtti. Bu doğrultuda, Türkiye’deki yabancı dil eğitiminde yapılan değişikliklerin çağın gereksinimlerine uygun olduğunu ve eğitim programlarının revize edildiğini vurguladı. Tekin, öğretmenlerin öğrencilerle karşılıklı iletişim kurabilmesi için yapılan çalışmaların önemine değindi.
‘Eğitim Dünyada Barış İçin Yapılıyor’
Bakan Tekin, yabancı dil derslerinde ölçme değerlendirme süreçlerinin 4 temel beceri üzerinden yürütülmeye başlandığını ve yabancı dil öğreniminin en uygun yaşının 5’inci sınıflar olduğunu açıkladı. Bu doğrultuda pilot uygulamaların sonuçlarının analiz edilerek yabancı dil sınıflarında dönüşümün başladığını belirtti. Tekin, yabancı dil eğitiminin evrensel barışı sağlamak için önemli olduğunu vurgulayarak, Türkiye’deki yabancı dil eğitimini insanlığın mutluluğu, adaletin sağlanması ve dünya barışı için yapılan bir adım olarak gördüğünü ifade etti.