Türkiye’nin 75 yıllık devi iflasın eşiğinde. 70 ülkeye ihracat yapıyor. Bir kez daha başaramadı

Hunca: 75 Yıllık Türk Kozmetik Devi Konkordato Sürecine Girdi

Türkiye’nin köklü kozmetik markalarından biri olan 75 yıllık Hunca, mali sorunlarla karşı karşıya kaldı. İstanbul’da 1957 yılında Adnan Hunca tarafından kurulan şirket, deodorant, parfüm, cilt ve saç bakımı gibi geniş bir ürün yelpazesi sunuyor. Ancak, ekonomik dalgalanmalar ve yüksek enflasyon, markayı tekrar konkordato sürecine zorladı.

Modern Tesise Sahip Hunca

Geçtiğimiz yıl kendi isteğiyle konkordato ilan eden Hunca, Şubat 2025’te bu süreci başarıyla tamamladı. Ancak Vitt Kozmetik ve Özel Sağlık Hizmetleri’nin başvurusuyla Tekirdağ Asliye Ticaret Mahkemesi, Hunca Kozmetik Sanayi A.Ş. ve bağlı şirketi Hunca Ambalaj için geçici bir mühlet kararı verdi. Bu karar, şirketin borçlarını yeniden yapılandırması için önemli bir fırsat sunuyor.

Hunca, üretim faaliyetlerini Tekirdağ Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde sürdürüyor. Bahçeköy’den 1998 yılında taşınan üretim, 22 dönüm arazi üzerine kurulu, 16.500 m² kapalı alana sahip modern bir tesis üzerinde gerçekleştiriliyor. Türkiye’nin en büyük kozmetik fabrikalarından biri olan bu tesis, deodorantlardan renkli kozmetiğe kadar geniş bir ürün yelpazesi sunmaktadır.

70 Ülkeye İhracat Yapan Güçlü Bir Marka

Hunca, yerel pazarda güçlü bir konuma sahip olmanın yanı sıra 70’ten fazla ülkeye ihracat yapıyor. Ayrıca, fason üretim hizmetleri sunarak yerli ve yabancı markalarla iş birlikleri yapmaktadır. Küresel arenada tanınan bir Türk markası olan Hunca, zorlu ekonomik koşullara rağmen varlığını sürdürmeye çalışıyor.

Geçtiğimiz yıl toparlanma çabaları gösteren Hunca, bu kez alacaklıların baskısıyla tekrar mali yapılandırma sürecine girdi. Türkiye’deki ekonomik belirsizlikler ve yüksek enflasyon, birçok köklü şirketi olduğu gibi Hunca’yı da etkileyerek mali açıdan zorlu bir döneme soktu.

Related Posts

Bakan Işıkhan’dan emekli maaşı açıklaması: ‘Konu ile ilgili rakam…’

En düşük emekli maaşıyla ilgili düzenleme için hazırlıklar tamamlanmak üzere. Meclis süreci yakında başlayacak, kamu işçilerine yönelik toplu sözleşme görüşmeleri ise sona yaklaştı.

Bugün son gün: 140 bin lira ceza ödemeyin!

Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) kapsamında vergi mükelleflerine getirilen yeni zorunlulukta 30 Haziran son gün. Kiralama yoluyla edinilen veya işletmeye dahil taşıtlara Taşıt Tanıma Birimi (TTB) taktırmayan kullanıcılar, 7 bin TL ile 140 bin TL …

Bir banka limitleri yükseltti: 50 bin lira veriyor

Uzun zamandır yüksek enflasyon girdabında olan ve ekonomik krizin her geçen gün derinleştiği Türkiye’de bu durum Türk Lirası’nın değersizleşmesini de beraberinde getirdi. Döviz kuru karşısında tarihi değer kaybı yaşayan TL, hayat pahalılığı ve yüksek …

Enflasyon beklentilerin altında kaldı: Malezya’da keyifler yerinde

Mayıs 2025 verilerine göre Malezya’da yıllık enflasyon oranı yüzde 1,2 olarak gerçekleşti. Bu oran, piyasa beklentisi olan yüzde 1,4’ün altında kalırken, Şubat 2021’den bu yana görülen en düşük seviye oldu. Tüketici fiyatlarındaki bu olumlu gelişmede …

Kripto para yatırımı olanlar dikkat! Hazine Bakanlığı harekete geçti: Para transferleri için limit geliyor

Başta yasa dışı bahis ve dolandırıcılık olmak üzere suç gelirleriyle mücadeleyi kararlılıkla sürdüren Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu gelirlerin kripto varlık işlemleriyle aklanmasını önlemeye yönelik yeni hamleleri yakın zamanda hayata geçirecek.

2025’te 500 milyon dolar yatırım yapacak

2025 yılında stratejik sektörlerde yatırımlara ağırlık veren Akkök Holding, sanayide yerlileşme ve yüksek katma değerli üretime odaklandı. Bu yıl 500 milyon dolar yatırım ve 832 milyon dolar ihracat hedeflediklerini belirten Akkök Holding CEO’su İhsan Gökşin Durusoy, yıl sonu ciro hedefini yaklaşık 4.5 milyar dolar olarak açıkladı.