İşçileri taşeronun insafına terk etti

Türkiye’deki İşçi Hakları: Limak İnşaatında Yaşanan Sorunlar

İktidarın ekonomi politikaları nedeniyle zenginler ile yoksullar arasındaki uçurumun büyüdüğü Türkiye’de, işçi hakları gaspları giderek artıyor. Limak şirketi, Nihat Özemir’in yönettiği en zengin iş insanlarından biri olarak bilinen bir müteahhit firması, Merkez Bankası’nın İstanbul Finans Merkezi’nde çalışan işçileri taşeron firmaların insafına bırakıyor.

‘Maaş Sorunu Devam Ediyor’

Devrimci Yapı, İnşaat ve Yol İşçileri Sendikası Genel Başkanı Özgür Karabulut, işçilerin maaş haklarından çalışma saatlerine ve hijyen koşullarına ancak eylemler sonucunda kavuştuklarını belirtti. Karabulut, en düşük maaşın 28.500 TL olduğunu, en yüksek maaşın ise 120.000 TL olduğunu ifade ederek, işçilerin aniden işten çıkarılma tehdidi ile karşı karşıya olduğunu ve şirketlerin işçileri muhatap dahi almadığını söyledi. Taşeron firmaların işçilerin hakları olan dinlenme saatlerini bile reddettiğini belirten Karabulut, işçilerin kaldığı barınma konteynerlerinde hijyen koşullarının yetersiz olduğunu dile getirdi. Karabulut, denetim ve takibin olmadığını ve çalışanların patronların insafına bırakıldığını vurguladı.

İstanbul Ataşehir’deki Merkez Bankası şantiyesinde uzun yıllardır işçi eylemleri yaşanıyor. İşçilerin üretim baskısı ve mobbing altında çalıştığı belirtiliyor.

‘Fazla Mesaiyi Kabul Etmeyenler İşten Çıkarılıyor’

Sendika Başkanı Özgür Karabulut, İstanbul’daki Merkez Bankası şantiyesinde çalışan işçilerin uzun mesai baskısıyla karşı karşıya olduğunu söyledi. Karabulut, işçilerin yasal olarak mesai ücretini alması gerektiğini fakat mesaiye zorlandığını ve uzun saatler boyunca çalıştırıldığını belirtti. Uzun mesai saatlerine itiraz eden işçilerin işten çıkarıldığını dile getiren Karabulut, maaşların geç ödenmesi nedeniyle işçilerin eylem yaptığını ve işten çıkarılanların kıdem tazminatı ve fazla mesai ücretleri için eylem başlattığını paylaştı.

Related Posts

EKK toplantısı sonrası açıklama

Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nun toplantısı sonrası yapılan açıklamada, “Yatırım ortamını iyileştirmeye ve ihracatı çeşitlendirmeye yönelik yapısal reformları hayata geçirmeye devam ediyoruz” denildi.

15’e mal ediyor, 5 liraya satıyorlar: Faize yatırsak para kazanırız

Çiftçi tarlasında zararına üretim yaparken, pazarda soğanın kilosu 10-15 TL’ye satılıyor. Maliyetini dahi karşılayamayan üretici ürününü satamazken, ithalatla piyasaya giren soğanlar yerli üreticiyi daha da zora sokuyor. Üretici, ‘Devlet önce yerli …

Cumhurbaşkanı Erdoğan MÜSİAD’da konuşuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulunda konuşuyor.

Pakistan ezberleri bozar. Hindistan savaşı kaybeder. Babür’ün dönüşünü izleriz. Bin yıllık tarih bugüne gelir, Güney Asya’da harita değişir. Belki de zamanı gelmiştir!

Hindistan’ın önceki gece Pakistan topraklarına füze ve savaş uçakları ile saldırı başlatması, Güney Asya’yı bir anda hareketlendirdi. Haftalardır devam eden gerilim ve savaş açıklamaları, Hindistan’ın Pakistan’a 24 hava ve füze saldırısı il e gerçeğe döndü. Yıllardır Ortadoğu’da devam eden savaşlar Güney Asya’ya mı taşınıyor du? İki ülke topyekûn savaşa girerse bölge ülkeleri ne yapacaktı? Çin’in, Rusya’nın tavrı ne olacaktı? Orta Asya Türk Cumhuriyetleri, İran ve Afganistan ne yapacaktı? Bangladeş

Meclis’ten geçti: Acillik değilseniz aramayın, binlerce lira ödeyebilirsiniz!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), acil çağrı hizmetlerinin daha etkin kullanılmasını sağlamak amacıyla 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan asılsız ihbarlara verilen cezaları artıran yasa teklifini kabul etti. Yeni düzenlemeyle birlikte, 112’yi …

MESAM’dan dikkat çeken açıklama: Düğünde çalan müziğe telif hakkı cezası yolda!

MESAM, müzik kullanılan işletmelere yönelik telif uygulamasında yeni bir döneme girildiğini duyurdu. Düğün salonları, kuaförler ve restoranlar da denetime dahil edilecek. Yapılan açıklamada amaçlarının sanatçıların haklarını korumak olduğu vurgulandı.