İki kuruluş birleşiyor: İstanbul’un nabzını tutacaklar

İstanbul’a Dair Veriler “İstanbul Barometresi” Çatısı Altında Birleşiyor

İstanbul Planlama Ajansı (İPA), Megakent İstanbul’a dair verileri araştırırken, kentin nabzını tutan İstanbul Barometresi projesi altında toplanıyor. İPA tarafından yapılan açıklamada, İstanbul’un güvenilir verilerle yönetilmesinin önemi vurgulanarak, dinamik bir kentte veriye dayalı bir sistemin gerekliliği üzerinde duruldu.

İPA’nın açıklamasında, “İstanbul Barometresi bu ihtiyacı hisseden araştırmacılar ve kanaat önderleri için bir pusula olmayı hedefliyor. İPA, İstanbul’u sadece inşa etmekle kalmıyor, aynı zamanda anlamaya ve birlikte tasarlamaya çalışan bir kuruluş olarak tanımlanıyor.” ifadelerine yer verildi.

İPA’nın faaliyetlerini 5 yıldır sürdürdüğü belirtilen açıklamada, İstanbul Barometresi’nin, her ay düzenli olarak İstanbulluların gündemini, beklentilerini ve yaşam koşullarını ölçümleyen İstanbul Gündemi Araştırması alt başlığıyla yayımlandığı ve Yaşam Maliyeti adlı periyodik yayının da ekonomik gerçekliklere ışık tuttuğu vurgulandı.

İstanbul Barometresi Yenileniyor

İki farklı yayının artık “İstanbul Barometresi” çatısı altında birleşeceği duyuruldu. Yeni süreçle ilgili olarak, içerik yapısının güçlendirilerek Türkiye genelindeki çeşitli resmi kurumlardan alınan verilerin de dikkate alınacağı belirtildi.

Türkiye Verileri de İncelenecek

Yeni formatta, İstanbul Barometresi’nin, İPA’nın ölçtüğü verilere ek olarak farklı resmi kurumlardan gelen verileri de derleyerek daha kapsamlı bir veri ekosistemi oluşturacağı ifade edildi. Ayrıca, İstanbul Barometresi aboneleri için detaylı araştırmaların yanı sıra yönetici özetleri ve her ay değişen tematik dosyalara ilişkin uzman görüşleri sunulacak.

Doğru Yol Haritaları Çizmek İçin Veriye Dayalı Bir Yaklaşım

Şimdilerde, ekonomik belirsizliklerin arttığı ve toplumsal duyarlılıkların hızla değiştiği bir dönemde olduğumuzu hatırlatan açıklamada, “İstanbul Barometresi’nin amacı, farklı kesimlerden karar alıcıları ve kanaat önderlerini güvenilir, güncel ve kapsayıcı verilerle buluşturarak gündemi doğru belirlemek, sorunları görünür kılmak ve doğru yol haritaları çizmek” olarak belirtildi.

Related Posts

Dev bankada toplu iş sözleşmesi: Zam yapıldı ama ne kadar yapıldı?

Vakıfbank’ta 27. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde taraflar masadan anlaşarak kalktı. Banka Finans ve Sigorta İşçileri Sendikası (BASS) ile Vakıfbank arasında yürütülen görüşmelerde 1 Mayıs 2025 – 30 Nisan 2027 tarihlerini kapsayan sözleşme …

AB konut krizine karşı plan hazırlıyor

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Enerji ve Konuttan Sorumlu Üyesi Dan Jorgensen, Avrupa’da konut krizi yaşandığını belirterek, uygun fiyatlı konut sağlamak üzere bir plan üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Sanayi üretimi artışa geçti

Avro Bölgesi’nde sanayi üretimi, mart ayında bir önceki aya göre yüzde 2,6 yükseldi. Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Avro Bölgesi’nin mart ayı mevsimsellikten arındırılmış sanayi üretimi verilerini açıkladı. Buna göre, Avro …

Altın fiyatları düşmeye devam edecek mi?

Küresel piyasalarda yaşanan sakinleşme ve jeopolitik risklerin azalması, altın fiyatlarını aşağı çekerken uzmanlar bu düşüşlerin devam edip etmeyeceğine dikkat çekerek yatırımcılara uyarılarda bulunuyor. Finans ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş altının geleceği hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Rapor almak işten çıkarma nedeni olur mu?

İş yaşamına dair milyonlarca çalışanın merak ettiği konulardan biri, “sık sık rapor almanın işten çıkarma sebebi olup olmayacağı”. Özellikle sağlık sorunları yaşadıklarında rapor almak durumunda kalan çalışanların işsiz kalma kaygısı taşıyor. Bir …

Nebati’nin kardeşinden Mehmet Şimşek’e yaylım ateşi: Üretimi Çin’e taşıdık

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin kardeşi Seyidullah Nebati, yüksek faiz oranlarına sert tepki gösterdi. “Bu ortamda yatırım yapılamaz” diyen Nebati, üretimin bir kısmını Çin’e kaydırdıklarını açıkladı.