Finansal Okuryazarlık nedir, ne demek? Finansal Okuryazarlık Günü ne zaman? Resmi Gazete’de yayımlandı!

Finansal Okuryazarlık Günü Nedir?

Finansal okuryazarlık, dünyada paranın nasıl kullanıldığını anlayabilme yeteneği ya da kişinin finansı anlayabilme becerisi olarak tanımlanabilir. Kişinin parayı nasıl kazandığı, onu nasıl yönettiği, onunla nasıl yatırım yaptığı (onu nasıl çoğalttığı) ve onu başkalarına yardım etmek amacıyla nasıl bağışladığı gibi konular finansal okuryazarlık kapsamındadır. Avustralya, Kanada, Japonya, Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşik Krallık gibi ülkelerde, kişisel finansa yönelik ilginin artırılması amacıyla devlet tarafından yürütülen programlar mevcuttur.

Finansal Okuryazarlık Günü Ne Zaman?

Cumhurbaşkanlığı Genelgesi, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren finansal okuryazarlık günü, 22 Mayıs olarak belirlenmiştir. Genelgede, finansal okuryazarlığın sadece bireylerin kişisel bütçelerini yönetmeleri açısından değil, aynı zamanda ülke ekonomisinin genel istikrarı ve direnci açısından da stratejik öneme sahip olduğuna vurgu yapılmıştır.

Dijitalleşme ile birlikte çeşitlenen finansal ürün ve hizmetlere yönelik yatırımcıların ve finansal tüketicilerin bilgi düzeyinin artırılarak piyasa risklerine karşı korunabilmeleri ve bilinçli tercihler yaparak isabetli kararlar alabilmeleri için eğitim ve bilgilendirme faaliyetlerinin geniş kitlelere ulaştırılması elzemdir.

Finansal Okuryazarlık Günü Kutlanıyor

Her yıl Sermaye Piyasası Kurulunun koordinasyonunda 22 Mayıs tarihi ‘Finansal Okuryazarlık Günü’ olarak kutlanmaktadır. Finansal okuryazarlık bilincinin ve finansal farkındalığın artırılması ile konunun daha geniş kitlelere duyurulması amaçlanmaktadır.

Finansal eğitimin sürekli hale getirilmesi ve finansal okuryazarlığın yaygınlaştırılması ekonomik kalkınmaya katkı sağlayacaktır. Bu doğrultuda, Sermaye Piyasası Kurulu ülke çapında yürütülen finansal eğitim eylem planı çalışmalarında koordinatör kurum olarak görevlendirilmiştir.

Related Posts

‘Rehberlik dersi’, ortaokulun tüm kademelerinde verilecek

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından ‘İlköğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgesi’nde yapılan değişiklikle, sadece 8’inci sınıflara yönelik verilen ‘Rehberlik ve Kariyer Planlama’ dersinin ismi güncellendi ve uygulandığı sınıf düzeyi genişletildi. Ders, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren ‘Rehberlik ve Yönlendirme’ ismiyle ortaokulun tüm kademelerinde haftalık 1 ders saati olarak verilmeye başlanacak.

Sinan Poyraz öldü mü, yaşıyor mu? Mehmet Akif Sinan Poyraz kimdir?

Sinan Poyraz, sosyal medya dünyasında “Facia Üçlü” ekibiyle tanınan, Vine ve YouTube platformlarında çektiği absürt komedi videolarıyla milyonların sevgisini kazanan bir fenomen ve oyuncu. Adana doğumlu Mehmet Akif Sinan Poyraz, zorlu bir çocukluk geçirmesine rağmen enerjisi ve mizah anlayışıyla geniş bir hayran kitlesine ulaştı. “Karışma Bende” gibi sinema filmlerinde rol alarak beyazperdede de adından söz ettiren Poyraz, son dönemde hakkında çıkan “Sinan Poyraz öldü mü?” iddialarıyla gündeme geldi. Peki, Sinan Poyraz kimdir, öldü mü, yaşıyor mu?

DUS sonuçları ne zaman açıklanacak? DUS sınav sonuçları nasıl öğrenilir?

Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (DUS) 2025 sonuçları için bekleyiş sürüyor. Peki, DUS sonuçları ne zaman açıklanacak? DUS sınav sonuçları nasıl öğrenilir?

Cuma namazı saat kaçta kılınacak 9 Mayıs 2025 | ?Diyanet cuma namazı saati İstanbul, Ankara, İzmir ve il il belli oldu! Cuma namazı kaçta kılınacak, ne kadar sürer? Cuma namazı kaç rekat, nasıl kılınır?

Cuma namazı saati İstanbul, Ankara, İzmir ve il il belli oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın namaz vakitleri ekranından 9 Mayıs cuma namazı saati yayınlandı. 81 ilde bu hafta ‘Vakıf: Yaratan’a Hürmet, Yaratılana Merhamet’ konulu cuma hutbesinin okunmasının ardından cuma namazı öğle ezanı ile kılınacak. Yaşadıkları illerde cuma namazı için saf tutacak olan vatandaşlar, cuma namazı nasıl kılınır, cuma namazı kaç rekat? sorularına yanıt aramaya başladı. Ergenlik çağına erişmiş, sağlıklı, hür ve misafir olmayan Müslüman erkeklere farz kılınan cuma namazı, öğle ezanı ile kılınıyor. Cuma namazının farzı iki rekâttır. Bunun yanında farzdan önce dört rekât, farzdan sonra dört rekât olmak üzere sekiz rekât da sünneti vardır. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Kocaeli ve tüm illerin 9 Mayıs 2025 cuma namazı saatini hurriyet.com.tr ile görüntüleyebilirsiniz… Peki, cuma namazı kaçta başlayacak, ne kadar sürer? Cuma namazı saati kaçta? İşte, Diyanet ile 9 Mayıs 2025 cuma namazı vakitleri ve

Jackie Chan: Asla emekli olmayacağım!

Jackie Chan: Asla emekli olmayacağım!

Mali müşavirlik sınavı 2025 ne zaman yapılacak? Serbest muhasebeci mali müşavirlik (SMMM) sınav tarihleri belli oldu!

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik (SMMM) mesleğine adım atmak isteyenler için heyecan verici bir gelişme yaşandı. Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB), 2025 yılı SMMM sınav tarihlerini resmi olarak duyurdu. Peki, SMMM 2025 ne zaman yapılacak? Mali müşavirlik sınavı 2025 hangi tarihte? Sınav süreci, başvuru şartları ve detaylı bilgiler haberimizde!