Trafik cezalarında rekor artış: Denetimler şubat ayında zirve yaptı

2025 Yılında Trafik Cezalarında Yüzde 44 Zam!

Emniyet Genel Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı’nın verilerine göre, bu yılın ilk 3 ayında kesilen trafik cezaları geçen yıla kıyasla yüzde 59 artarak 8 milyon 224 bin 885’e ulaştı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, dün yaptığı açıklamada sadece hız ihlallerine ilişkin 2 milyon 126 bin 384 işlem yapıldığını belirtti.

Yerlikaya ayrıca Elektronik Denetleme Sistemleri (EDS) üzerinden 1 milyon 992 bin 787 işlem yapıldığını da vurgulayarak, farklı ihlal türleri için de trafik cezalarının kesilmeye devam ettiğini ifade etti.

Para Cezalarına Yüzde 44 Zam

Nefes’ten alınan habere göre, 2025 yılında trafik ihlalleri sonucu uygulanan para cezalarına yüzde 44 oranında zam yapıldı. Emniyet kemeri takmayanlara kesilen en düşük trafik cezası 993 TL iken, hız sınırlarını aşan sürücüler 2 bin 168 TL ile 9 bin 268 TL arasında ceza ödemek zorunda kalıyorlar. Uyuşturucu etkisinde araç kullananlara uygulanan en yüksek ceza ise 47 bin 842 TL olarak belirlendi.

Uygulanan Cezaların Miktarı Dikkat Çekiyor

Sahte plaka kullanımı için 46 bin 302 TL, alkollü araç kullanımı için ise 9.28 TL ile 18 bin 678 TL arasında cezalar veriliyor. Geçtiğimiz yıl toplamda 64 milyar 352 milyon TL trafik cezası tahsil edilirken, 2025 yılı için 68 milyar TL hedefleniyor. Ancak bu yılın ilk 3 ayında ceza miktarındaki ciddi artış dikkat çekiyor. Geçen yılın ilk 6 ayında 14,4 milyon trafik ihlali cezası kesilirken, 2024 yılında ise yaklaşık 31,5 milyon işlem gerçekleştirilmişti.

Yılın ilk 3 ayındaki yüzde 59’luk artışın devam etmesi halinde, yıl sonunda cezaların uygulandığı ihlal sayısının 45 milyonu aşması ve trafik cezalarından elde edilen gelirin 100 milyar TL’yi geçmesi bekleniyor.

Related Posts

CHP’li Yalçın Karatepe: Ekonomi yönetimine kalırsa ücretler açlık sınırı altında kalmaya devam edecek

Asgari ücrete temmuzda zam yapılıp yapılmayacağı merak konusuyken Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Araştırma Merkezi’nin (DİSK-AR) son raporu milyonların ara zam talebini haklı çıkardı.

Hepsi geri gönderildi: 2 bin tondan fazla patates virüslü çıktı!

Türkiye’ye son iki ay içerisinde yurtdışından gemilerle Mersin limanına gelen tohumluk 2 bin 223 ton 150 kilogram patates, farklı virüsler tespit edilince iade edildi. Öte yandan, Türkiye’de son 5 yılda üretimi 1 milyon artan patateste yıllık hasadın 6 milyon tona yaklaştığı ve ülkeye yeterli oluğu öğrenildi.

Cengiz’e destek 3’e katlandı

Elektrik ve doğal gaz faturalarına ‘devlet desteği’ tutarı ekleten iktidar, asıl desteği yandaş şirketlerine vermeye devam ediyor. Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi’nin (TEİAŞ) iktidarın gözbebeği Cengiz Holding’in enerji şirketine yapacağı …

Açık büfelerden çöpe dökülen gıdalar nedeniyle turizm yeni bir yol ayrımında: ‘Her şey dahil’ krizde

Türkiye’nin turizmde en büyük rekabet silahı her şey dahil sistemi, hem sürdürülebilirlik hem de artan gıda maliyetleri nedeniyle krizde. Sağlık sorunlarına da neden olabileceğini belirterek çare aranıyor.

Ekonomi ve piyasa yazısı yazmak ya da yazmamak

Türkiye’de siyasi gündem ne kadar gerilimli olursa olsun, her dönemde ekonomi ülkenin en önemli meselesi olduğu açıktır. Özellikle pandemiden sonra tüm dünyada tedarik zincirinin bozulmasıyla birlikte gıdaya erişimden enflasyona kadar pek çok alanda ciddi dengesizlikler yaşandı. ABD ve Çin dahil olmak üzere hiçbir ülke bu süreçten etkilenmeden çıkamadı. Bizim memlekette ise çoğu zaman insanlar kendi işine odaklanmak yerine, üzerine düşmeyen konular hakkında fikir yürütmeyi tercih eder. Siyaset,

FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? Analistlerin FED faiz beklentisi ne yönde?

ABD Merkez Bankası (FED) mayıs ayı faiz kararı için piyasaların tedirgin bekleyişi sürüyor. Peki, FED faiz kararı ne zaman? Analistlerin FED faiz beklentisi ne yönde?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir