Özel sağlık kuruluşları hakkında yönetmelik Resmi Gazete’de! İşte madde madde yeni düzenlemeler

Sağlık Bakanlığı, Özel Sağlık Kuruluşları için Yeni Yönetmelik Yayımladı

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ‘Ayakta teşhis ve tedavi yapılan özel sağlık kuruluşları hakkında yönetmelik’, sağlık sektöründe önemli değişikliklere yol açacak.

Yenilenen Yönetmelik, tıp merkezleri, poliklinikler, muayenehaneler ve tüm özel sağlık kuruluşlarında sunulan sağlık hizmetleri için kapsamlı düzenlemeler içeriyor.

Tıp Merkezlerine Akreditasyon Zorunluluğu Getirildi

Artık tıp merkezleri, Türkiye Sağlık Hizmetleri Kalite ve Akreditasyon Enstitüsü’nden (TÜSKA) akreditasyon belgesi almak zorunda. Ayrıca, tıp merkezlerinde doğum ünitesi açılabilmesi için yeni kriterler belirlendi ve kayıt işlemleri için elektronik sistem zorunlu hale getirildi.

Hasta Güvenliğine Yönelik Yeni Önlemler

Yönetmelik, hasta güvenliği konusunda daha etkili tedbirler alınmasını sağlıyor. Bilimsel standartlara uygunluğu denetlemek için tıbbi endikasyon ve uygulama denetimleri getirilirken, acil ünitesi ve cerrahi müdahale birimi olan tıp merkezlerinde 24 saat hizmet verilmesi de sağlanıyor.

Özel Sağlık Kuruluşu Sahipliği İçin İlave Kriterler

Yönetmelik, yeni özel sağlık kuruluşlarının açılması ve kadro taleplerinin değerlendirilmesinde yıllık planlamaya geçilmesini öngördü. Ayrıca, hekimlik mesleğinden men edilmiş kişilerin artık sağlık kuruluşu sahibi olmaları yasaklandı. Ruhsatı iptal edilen kişilere yeni sağlık kuruluşu açma yasağı da getirildi.

Polikliniklerin Tıp Merkezine Dönüşümü Teşvik Edilecek

Yönetmelik ile birden fazla polikliniğin birleştirilerek tıp merkezi haline getirilmesine izin verilecek ve bu durumda ilave kadro imkanı tanınacak.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hizmetlerine İlave Kriterler

Yeniden düzenlenen muayenehane uygulamalarıyla birlikte yapılan fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri için bina ve fiziki şartları belirleyen yeni kriterler getirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Abdullah Karlıdağ – Sağlık

Related Posts

Gençsin ama risk altındasın, bu belirtiye dikkat!

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Onur Yıldırım, hipertansiyonun yalnızca yaşlıları değil, genç bireyleri de tehdit ettiğini vurguladı. 40 yaş altındaki bireylerde hipertansiyon oranının yüzde 9 ila 22 arasında değiştiğini belirtti.

Uzmanından öneriler: Sıcak havalarda serinlemek için ayran, kefir ve sade soda gibi sağlıklı alternatifler tercih edilmeli

Uzmanından öneriler: Sıcak havalarda serinlemek için ayran, kefir ve sade soda gibi sağlıklı alternatifler tercih edilmeli

Gece yatmadan bir bardak için, ödemleri sabaha kadar eritin

Vücutta biriken ödem, sabahları şişkinlik ve yorgunlukla uyanmanıza neden olabilir. Ancak gece yatmadan önce içeceğiniz basit bir karışım, fazla sıvıların atılmasına yardımcı olarak güne hafif başlamanızı sağlayabilir.

Toplu sözleşme öncesi sağlık emekçileri taleplerini Edirne’den dile getirdi

Toplu sözleşme öncesi sağlık emekçileri taleplerini Edirne’den dile getirdi. Burada yapılan basın açıklamasında konuşan Genel Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Uğur, “Bu kez o masada ilk kez kamu emekçisinin sözü söylenecek. 6 milyonun alım gücüne, haklarına böylesi keyfi bir karar mekanizmasıyla kader biçenler bu kez o masada karşılarında gerçekleri haykıran bir taraf görecek” dedi.

Sağlıklı bir bayram için uzmanlardan beslenme tavsiyeleri

Sağlıklı bir bayram için uzmanlardan beslenme tavsiyeleri

Uzmanlar uyarıyor: İyot fazlalığı da tiroit hastalıklarını tetikleyebilir

Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi’nden Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Kılıçlı, iyotun, tiroit hormonlarının üretimi için hayati önem taşıdığına işaret ederek, iyot eksikliğinin sadece guatr gibi bez büyümelerine yol açmakla kalmayıp, hormon yetersizliklerine de neden olabileceğini belirtti.