Duşta yapılan idrar büyük hata! Uzmanı uyardı: ‘Yıllar içinde böbrekleri bitiriyor’

Uzmanlar Uyarıyor: Duşta İdrar Yapmak Büyük Hata!

Amerikalı ürojinekolog Dr. Teresa Irwin’in TikTok’ta paylaştığı uyarılar, duşta idrar yapmanın idrar kontrolünden böbrek sağlığına kadar olumsuz etkileri olabileceğini ortaya koydu. Dr. Irwin, duşta idrar yapmanın beynin akan su sesini idrar yapma ihtiyacıyla ilişkilendirdiğini belirtiyor. Su sesinin mesanenizi koşullandırabileceğini söyleyen Dr. Irwin, bu alışkanlığın uzun vadede idrar tutma kontrolünü bozarak sorunlara yol açabileceğini vurguluyor.

Su Aktığında Beyinde Oluşan Koşullandırma Sık İdrara Çıkma Sorununa Neden Olabilir

Bostonlu pelvik taban terapisti Dr. Alicia Jeffrey-Thomas, kadınların ayakta idrar yapmak için tasarlanmadığını ve bu şekilde idrar yapmanın mesanenin tam olarak boşalmamasına neden olabileceğini belirtiyor. Mesanede kalan idrar, idrar retansiyonuna yol açarak idrar yolu enfeksiyonlarına zemin hazırlayabilir ve böbrek fonksiyonlarını olumsuz etkileyebilir.

Mesanede Kalan İdrar Bakterilerin Çoğalması İçin Uygun Bir Ortam Oluşturabilir

Duşta idrar yapmanın bir diğer tehlikesi ise cilt enfeksiyonları. Dr. Irwin, idrarda bulunan bakterilerin vücudun alt kısmındaki açık yaralarla temas etmesi durumunda enfeksiyona yol açabileceğini belirtiyor. Uzmanlar, duşta idrar yapma alışkanlığının bırakılması gerektiğini ve idrar yapma ihtiyacı hissedildiğinde tuvalet kullanılması gerektiğini öneriyor.

Related Posts

Alerjiyle karışan Covid-19 belirtilerine dikkat!

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, Mayıs ayında artan sıcaklıklar ve çevresel faktörlerle birlikte hem alerjik hem de viral hastalıkların yaygınlaştığını belirterek, özellikle alerjik astım ve rinit gibi rahatsızlıkların belirtilerinin Covid-19 gibi viral enfeksiyonlarla karışabileceğine dikkat çekti.

Hareketsizlik vücuda nasıl hasar veriyor? Alzheimer ve demans kapıda

Modern yaşamın getirdiği uzun süreli masa başı çalışma, teknoloji bağımlılığı ve azalan fiziksel aktivite, insanları giderek daha da hareketsizleştiriyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Meral Bayramoğlu, hareketsizliğin vücudumuzda yol açtığı hasarları anlattı.

Evdeki en sinsi mikrop yuvası! Klozetten 75 kat daha kirli, salonda baş köşede duruyor

Evde en kirli yerin tuvalet olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. İngiltere’de yapılan bir araştırma, evdeki bu eşyanın klozet kapağından 75 kat daha fazla bakteri barındırdığını ortaya koydu. Özellikle evcil hayvan sahipleri için bu durum daha da endişe verici boyutlara ulaşıyor.

Uzmanı uyardı: Şişkinlik ve hazımsızlık, ciddi hastalıkların ilk sinyalleri olabilir!

Uzmanı uyardı: Şişkinlik ve hazımsızlık, ciddi hastalıkların ilk sinyalleri olabilir!

Yurtdışı seyahatlerinde aşı ve sağlık danışmanlığı artık ücretsiz

Sağlık Bakanlığı’na bağlı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde faaliyet gösteren 56 Seyahat Sağlığı Merkezi’nde yurt dışına çıkan Türk vatandaşlarına gidecekleri ülkelerin sağlık risklerine yönelik ücretsiz olarak bireysel danışmanlık hizmeti sunuluyor.

Yumurtalık kanseri sinsice ilerliyor! İhmale gelmez 9 önemli belirtisi var

Sinsice ilerlediğinden genellikle tanısı ileri evrede konulan yumurtalık kanserinin görülme sıklığı son yıllarda giderek yaygınlaşıyor. Yumurtalık kanserinin her yaşta görülebildiğini, ancak günümüzde gençlerde de sık rastlandığını belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum, Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Mete Güngör, ihmale gelmez bazı belirtileri sıraladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir